авторизований дистриб'ютор
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
вихідний
вихідний

VRF-системи: тритрубні VS. двотрубні

Чим відрізняється двотрубна система VRF від тритрубної, і чи є аргументи на користь встановлення останньої?
Для того, щоб пояснити це, потрібно детально заглибитися у принцип роботи та особливості обох різновидів. 

Двотрубна та тритрубна VRF-системи: відмінності

Внутрішні блоки двотрубної системи можуть працювати або на обігрів, або на охолодження.
Загальна енергоефективність залежатиме від технічних параметрів роботи обладнання за певної температури повітря зовні. 
У VRF-системі тепло переноситься від тіла або середовища (повітря всередині приміщення), яке менше нагріте до нагрітого більше (повітря зовні) завдяки витраті енергії на стискання холодоагенту компресором. Тепло з кімнатного повітря, спрямовується в атмосферу.

Hitachi випускає тритрубні VRF-системи кондиціонування з рекуперацією тепла. Їхня головна особливість і відмінність від двотрубних — одночасна робота на холод і тепло. 
У той час, коли одні внутрішні блоки працюють на охолодження, а інші виконують обігрів, відбувається рекуперація — використання тепла з приміщень, які охолоджуються, для приміщень, які потребують обігріву.
Тепло з охолоджуваних приміщень не викидається в атмосферу, а переноситься у кімнати, де воно потрібне.

Такий сценарій — оптимальний для багатьох випадків. 
Наприклад, в офісних приміщеннях в холодну пору року більшість блоків у кабінетів можуть працювати на обігрів. В той самий час мікроклімат у переговорних кімнатах, на офісній кухні, у серверній може бути дещо інший, і їх потрібно охолоджувати.
Тритрубна VRF-система легко справляється з таким завданням.

Здійснення цього процесу відбувається завдяки додатковим блокам рекуперації — розподілювачам потоків. 
Система обирає пріоритетний режим роботи зовнішнього блоку та спосіб розподілу потоків, в залежності від кількості блоків, які працюють на “плюс” або “мінус”.

Це не всі можливості тритрубних VRF-систем кондиціонування Hitachi. Вони цілком можуть функціонувати за принципом двотрубних, стовідсотково працюючи на охолодження або обігрів. 
Але при такому варіанті будуть реалізовані не всі їхні можливості — зокрема, можливість заощаджувати до 50% при одночасній роботі на холод та тепло.
VRF-система із серії Sigma від Hitachi може складатись з 1-4 зовнішніх блоків потужністю від 22,4 до 67 кВт. Кількість внутрішніх блоків може досягати 64 штук. Мінімальна холодильна потужність однієї системи 22,4 кВт, а максимальна – 268 кВт. 

До цієї серії підходять будь-які внутрішні блоки Hitachi, незалежно від виду монтажу та дизайну.

Особливості монтажу VRF-систем

Монтаж тритрубної системи Sigma Hitachi відбувається так само як і будь-якої двотрубної, проте є особливості, пов’язані із довжиною трас та присутністю у системі блоків рекуперації.
Через блок CH Box довжина труби між блоком рекуперації та внутрішнім збільшується до 40 м.
Компактний блок вагою 6 кг менший за аналоги за габаритами на понад 50%. 
У процесі експлуатації блок рекуперації CH Box не вимагає додаткового обслуговування, не потрібно підключати дренаж.
Мультипортовий CH Box може мати 4, 8, 12 або 16 виходів. Вага цього блоку — 14 кг. 
Мультипорт робить можливою роботу різних внутрішніх блоків одночасно на обігрів та охолодження. Для з’єднання мультипортового рекуператора з внутрішніми блоками можна використовувати вальцювання, а не тільки пайку.

Тритрубні VRF-системи на українському ринку

Продажі тритрубних VRF-систем з рекуперацією лише набирають обертів на українському ринку і наразі є найбільш перспективним обладнанням для кондиціонування великих приміщень та будівель. 
Ми прогнозуємо, що вони набиратимуть популярності, адже багато замовників вже всерйоз розглядають як початкові інвестиції в систему кондиціонування, так і вартість її експлуатації протягом тривалого терміну.
Тепло рекуперації можна використовувати не лише для обігріву, але й для нагрівання води в системі ГВП — для цієї задачі створено внутрішні блоки HYDROFREE. 
HYDROFREE — інноваційна розробка японських інженерів, блоки працюють за принципом теплового насоса “повітря-вода”. У VRF-системі з рекуперацією тепла, ви не платите за нагрів води для системи гарячого водопостачання — для цього використовується тепло, що відводиться від охолоджуваних приміщень.

“Вент-Сервіс” — офіційний дистриб’ютор Hitachi в Україні. Ви можете отримати докладну консультацію про систему кондиціонування VRF з рекуперацією тепла Hitachi Sigma та відвідати шоурум, щоб побачити обладнання на власні очі.

Телефонуйте +38 044 390 62 56 або +38 067 504 68 66.

21 жовтня 2021
×
Отримати консультацію