авторизований дистриб'ютор
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
09:00 - 18:00
вихідний
вихідний

Кондиціонери: повна класифікація

Який кондиціонер мені потрібний?
Це питання варто обговорювати зі спеціалістами, проте базові знання не завадять нікому.
Ця стаття присвячена класифікації кондиціонерів — з’ясуємо, які вони бувають та чим відрізняються.

Кондиціонери залежно від потужності

Для кімнати у малогабаритній квартирі та промислового цеху ви обиратимете різні моделі кондиціонерів.
Найперший параметр, про який хочеться згадати — це потужність обладнання.
В залежності від потужності та області застосування розрізняють:

Побутові кондиціонери. 
Це кліматичні установки потужністю від 1 до 8 кВт, які підтримують температуру в окремих кімнатах квартири, приватного будинку, офісу та інших побутових, громадських і службових приміщеннях площею до 100 кв.м.

Напівпромислові.
Наступний рівень — системи кондиціонування потужністю від 5 до 30 кВт. Це “проміжна категорія” — такі кондиціонери використовуються у квартирах, офісах, котеджах, ресторанах, торгових залах, банках та інших приміщеннях побутового, громадського та виробничого призначення, площею від 50 до 300 кв.м.

Промислові кондиціонери.
Зазвичай являють собою складні кліматичні комплекси потужністю до 5000 кВт. Площа приміщень та будівель, де вони встановлюються, становить понад 300 кв.м. Це можуть бути споруди різного призначення — житлові, адміністративні, сервісні та промислові, торгові, офісні, спортивні, готельні тощо.

Моноблок або спліт-система?

Конструктивні особливості кондиціонерів часто визначають їхнє місце встановлення та принцип роботи.

Моноблочні кондиціонери — це кліматичні установки, у корпусі яких вбудовані холодильна машина (компресор, конденсатор і випарник), вентилятор, блок управління та повітряний фільтр. 
Цей варіант обладнання дещо спрощує роботи з установки. До моноблоків відносяться віконні, мобільні, дахові або руфтопи.
Віконні монтуються у віконний або стінний отвір з виходом на вулицю.
Мобільні можуть вільно переміщуватися у приміщенні. Для монтажу потрібний отвір в стіні або вікні, куди встановлюється гофротруба для виходу нагрітого повітря. 
Дахові — це зазвичай потужні системи кондиціонування, розраховані на великі приміщення. 
Спліт-системи складаються із зовнішнього і внутрішнього блоку, з'єднаних електричним кабелем і мідними трубопроводами, заповненими фреоном.
У блоці на зовнішній стіні будівлі знаходиться компресор, який знижує рівень шуму в приміщенні при роботі кондиціонера. Внутрішній блок встановлюється всередині будівлі.
До спліт-систем відносять настінні, канальні, касетні та деякі інші типи кондиціонерів.
Настінні — найпопулярніший різновид спліт-систем. Найчастіше монтується під стелею та біля вікна. Керується за допомогою пульта.
Касетні встановлюють у будівлях з підвісними стелями — пристрій кріпиться у міжстельовому просторі. 
Канальні теж розміщують між основною та декоративною стелями. Вони потребують проєкту та спеціальних робіт зі встановлення, але дуже продуктивно працюють у приміщеннях з великою кількістю людей.

Інверторні та неінверторні

Блок-інвертор інверторного кондиціонера плавно регулює частоту оборотів компресорів в залежності від необхідної потужності охолодження.
Звичайні — неінверторні — кондиціонери працюють короткими включеннями на повну потужність. 

Тобто звичайна спліт-система, включаючись на повну потужність, вимкне компресор, як тільки температура повітря досягне заданої позначки. В інверторних кондиціонерів компресор не вимикається, а переходить на “холості” обороти, знижуючи його продуктивність.

Переваги інверторного кондиціонера:

  • швидше охолодження
  • нижчий рівень шуму
  • довший термін служби компресора
  • економія електроенергії
  • вища точність підтримки заданої температури
  • морозостійкість (інверторні кондиціонери не вимикаються, немає проблем з пуском компресора при негативних температурах)

Додаткові функції

Сучасні кондиціонери можуть мати безліч додаткових функцій, які стосуються як їхніх безпосередніх можливостей зі створення комфорту користувача, так і обслуговування обладнання.
Це можуть бути режими сну, напрями потоку, таймери, режими потужності, фільтрація та очищення повітря, зволоження. 
Одна із найважливіших функцій, яка може принципово вплинути на ваш вибір — обігрів

Наприклад, спліт-система Hitachi Premium ефективно працює в режимі нагріву при зовнішній температурі, що досягає -20 ⁰C. Фактично вона є мультифункціональним пристроєм, який однаково ефективно виконує функції обігріву та охолодження. 
Також варто відзначити функція Frost wash — технологію для запобігання появі бактерій і пилу. Внутрішній теплообмінник кондиціонера охолоджується до мінусових температур, заморожуючи на собі "шубу" з "інею”, і потім розігрівається для того, щоб "шуба" під час розмерзання змила забруднення всередині кондиціонера.

Зателефонуйте за номерами +38 044 390 62 56 або +38 067 504 68 66, щоб отримати консультацію щодо кондиціонерів Hitachi.

13 вересня 2021
×
Отримати консультацію